Anno 1971: pioniers van het eerste uur Louis Reynders en Robert Luyten vatten het lumineus idee op om in de buurt ter gelegenheid van de gouden bruiloft van 'Luyteke en Leen' voor de lol een voetbalmatch te organiseren. Eendracht Ubbersel was geboren. Men ging verder op de ingeslagen weg op zoek naar voetbalhongerig talent in Ubbersel en omgeving. Ubbersel is een gehucht van Heusden, gelegen tussen het Centrum en Eversel, langs de Kanaalweg.

De eerste wedstrijd tegen R.S. Eversel werd met 0-1 verloren. En de bal bleef rollen, letterlijk en figuurlijk. De V.Z.W. Eendracht Ubbersel werd officieel opgericht op 29 mei 1972. Met eigen middelen en met eigen mensen werd voor 35 000 fr. het terrein aangelegd. Ook in 1972 al zag het 1ste tornooi het levenslicht en met de opbrengst werd met vereende krachten een kantine gebouwd.

Vanaf 1974 werd aanvankelijk competitie gespeeld in het V.V.H.Z. (Verbond Vriendenclubs Heusden-Zolder), een organisatie die geen lang leven beschoren was omwille van een faliekant beleid (tot 1978). Het levenskrachtige E. Ubbersel bleef echter niet bij de pakken zitten en vroeg zijn aansluiting bij de L.B.S. (Limburgse Bedrijfssportbond). Aldus werd de club officieel erkend door de K.B.V.B./ L.B.S. op 10.9.1978 onder het stamnummer 8644, iets te laat om te starten in de L.B.S.-competitie 78-79. Het debuut werd dan het seizoen 79-80 onder de sponsornaam E.L.B.M.
Tot op vandaag speelt de club nog altijd in de K.L.B.S.

De club kan bogen op een ruime spelerskern en heeft ook nog een aantal oud-spelers, die niet meer actief zijn maar toch lid willen blijven. In totaal telt de club ruim 50 leden. Iedere zaterdag speelt de A-ploeg in de L.B.S.-competitie, maar er is ook nog een B-ploeg, die zich wekelijks vooral recreatief kan uitleven en zo een uitstekende reserve betekent voor het eerste elftal.

Dankzij de eigen lichtinstallatie wordt er elke donderdagavond duchtig getraind. Het terrein zelf is een pareltje, een biljart, ook weer door de inzet van bestuur en spelers. De club beschikt over een ruime accommodatie met moderne kleedkamers en een prachtige kantine.

Eendracht Ubbersel werd vanaf 1978 gesponsord door L.B.M. Bij aanvang van het seizoen 1997-1998 kreeg de club een nieuwe sponsor: Meubelen Thomas. Tenslotte werden voor het seizoen 2003-2004 R.P. Products, het Gezellehuis en Schrijnwerkerij Claes de nieuwe sponsors. In competitie speelt men onder de naam R.P. Products.

Naast het voetbal staan er tal van jaarlijks terugkerende activiteiten op het programma: clubfeest, barbecue, kaartavond, voetbalquiz, Sinterklaas, en de clubreis. Ook de vrouwen en de kinderen van de clubleden worden zoveel mogelijk betrokken bij deze activiteiten. Maar het hoogtepunt van het seizoen is toch de spaghettidag in december. Door de belangloze inzet van iedereen groeit deze dag altijd uit tot een groot succes met meer dan 1000 'eters'. Zo kan ook de clubkas gespijzigd worden.

Op sportief gebied mogen we gerust stellen dat onze club altijd 1 van de smaakmakers is geweest in de hoogste reeks van de K.LB.S. Bijna ieder seizoen eindigde de club in de topvijf van de rangschikking, maar nog nooit kon de titel behaald worden. Wel werd de club bekerwinnaar van K.L.B.S.-Limburg in het seizoen 2002-2003.

De mensen die achtereenvolgens het voorzitterschap hebben waargenomen zijn: Reynders Louis, Elsen Albert, Vanhove Guido, Beutels Patrick, Willems Valere, Elsen Tony. Huidig voorzitter is Somers Kris.